Bezienswaardigheden Engeland

Engeland is een prachtig land dat een groot aantal verschillende gezichten kent. U heeft er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de hippe clubs of de musea van wereldklasse, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om juist het prachtige glooiende landschap in te trekken. Het zijn de kasteeltjes die er tijdens het wandelen of fietsen voor zorgen dat er altijd wat te zien valt. Met name steden als Manchester en Leeds zijn naast Londen een bezoek meer dan waard, zodra u ervoor kiezen om de bezienswaardigheden van Engeland te gaan ontdekken.

Bezoek aan Londen

Met name het bezoek aan Londen is natuurlijk een uitstekend idee, aangezien dit een van de meest belangrijke en bekende bezienswaardigheden van Engeland is. Het is een goed idee om in ieder geval een keer naar de Big Ben te gaan, De Londen Eye aan te doen en in ieder geval Prince Henry’s Room niet te vergeten. Dit is een van de weinige gebouwen die de beruchte brand in 1666 heeft weten te overleven. Wat dat betreft is Londen niet voor niets een van de meest bekende en beroemde bezienswaardigheden van Engeland, maar ook van de rest van Europa.

Bezoek aan Stonehenge

Daarnaast kunt u in Engeland de natuur in trekken, bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar de grote stenen die ergens wat weg lijken te hebben van de hunebedden die we hier in Nederland kent. U vindt Stonehenge nabij het dorpje Amesbury, dat erin geslaagd is om een van de meest bekende bezienswaardigheden op een geweldige manier aan te bieden. U brengt een bezoek aan een van de oudste bouwwerken op aarde, dat volgens de verhalen en de geschiedenisboeken zo’n 2300 jaar voor de geboorte van Christus gebouwd werd, maar daar is nog niet iedereen het over eens.

Beste reistijd naar Engeland

De beste tijd om de bezienswaardigheden in Engeland te bezoeken is nog altijd de zomer, samen met het voorjaar. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het klimaat in Engeland voor een groot deel te vergelijken valt met dat van Nederland, maar het er over het algemeen nog net wat natter is. Een stad als Londen kunt u natuurlijk het gehele jaar door bezoeken en met name in de winter is dat een prachtig geheel. Wat dat betreft kunt u de bezienswaardigheden in Engeland dus tijdens meerdere perioden bezoeken, maar is de natuur in ieder geval het mooist in de lente en in de zomer.

Eten en drinken in Engeland

Zorg er daarnaast voor dat u zeker kennismaakt met het eten en drinken in Engeland, aangezien men tegenwoordig al veel meer te bieden heeft dan alleen de bekende Fish ’n Chips. U kunt er gaan genieten van heerlijke kazen of een gerookte haring, aangezien de verschillende gebieden in Engeland allemaal zo hun specialiteiten kennen. Met name het romige ijs in Devon is zeer de moeite waard, samen met de gerechten die de Engelsen thuis koken met groenten, vis, aardappels en wat lamsvlees, behoorlijk herkenbaar voor ons Nederlanders.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo