kampeervakanties

Kampeervakanties

Sinds het begin van de 20ste eeuw zijn kampeervakanties en campings populairder geworden. Een kampeervakantie is een relatief goedkope vakantie omdat de accommodatie die gebruikt wordt bestaat uit een tent, vouwwagen of caravan. Volgens het woordenboek Van Dale is kamperen “In een tent of caravan verblijven”.
Tegenwoordig vinden nog steeds veel mensen een kampeervakantie ideaal. Vooral in Nederland zijn campings elk jaar tijdens de vakanties volgeboekt. Meestal zijn het gezinnen met kinderen of oudere mensen die kiezen voor een kampeervakantie op een camping. Jongeren kiezen er vaak voor om op een zogeheten jongerencampings te verblijven. Deze jongeren gaan namelijk vaak niet meer mee met hun ouders op kampeervakantie.

Luxe kampeervakanties

Tegenwoordig worden kampeervakanties en campings echter wel steeds luxer, zowel in Nederland als in het buitenland. In diverse mooie landen is het bijvoorbeeld mogelijk om op kampeervakantie te gaan in een erg luxueuze tent. Rond 2000 werden kampeervakanties en campings wat minder populair omdat vliegen goedkoper werd. Maar sinds 2008 zijn de campings echter weer met een opmars bezig en worden er jaarlijks steeds meer kampeervakanties geboekt.

  • Aanbieder
  • Omschrijving
  • Info

Kamperen en gezelligheid

Sommige mensen vinden een kampeervakantie wat primitief, maar dat valt eigenlijk eigenlijk wel mee. Op een kampeervakantie is het vaak erg gezellig omdat je dicht bij je buren bent en een kampeerveld van een camping vaak tientallen tenten bevat. Voor personen die wat meer privacy tijdens hun kampeervakantie wensen, kunnen beter op zoek naar wat rustigere campings.
Het is overigens niet zo dat kampeervakanties alleen in Nederland populair zijn. In Frankrijk, Italië en Spanje zijn bijvoorbeeld ook erg veel campings te vinden. Vaak worden de grote wielerrondes in deze landen door veel mensen gecombineerd met een kampeervakantie. De Tour de France langs zien komen van uit je eigen tent tijdens je kampeervakantie is natuurlijk erg speciaal.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo