Bezienswaardigheden Australië

Australië is een prachtig land, dat vol staat met bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. U kunt er onder andere genieten van de Aboriginals, maar daarnaast natuurlijk ook van de kangoeroes en de vele backpackers die ervoor kiezen van hieruit op pad te gaan. Wat u wellicht niet weet is dat Australië voor 70% uit woestijn bestaat en de bezienswaardigheden zich meer geconcentreerd in het land bevinden dan u wellicht zou denken.

Bezoek aan de outback

Het is uiteraard een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan deze woestijn, aangezien dit een van de mooiste en meest stoere bezienswaardigheden van Australië is. U heeft er de mogelijkheid om dorpjes te bezoeken waarin slechts een handjevol mensen wonen, waardoor u het gehele dorp binnen een uurtje kent. Daarnaast is het op bepaalde plekken ontzettend rustig in de outback, terwijl u aan de andere kant de woestenij kunt gaan trotseren. Wat dat betreft bestaat de woestijn uit een reeks bezienswaardigheden in Australië, die u maar in weinig andere landen op deze manier kunt gaan ervaren.

Sydney is een geweldige stad

Sydney kennen we natuurlijk allemaal, maar wie kan er zeggen dat er daadwerkelijk een keer een bezoek is gebracht aan de verschillende bezienswaardigheden? Als u in Australië bent is het onder andere een goed idee om een bezoek te brengen aan het beroemde Opera House, dat we allemaal kennen van de foto’s, of van de feesten tijdens Oud & Nieuw. Het is daarnaast interessant om eens naar de Harbour Bridge te gaan, aangezien dit een van de mooiste bezienswaardigheden van Australië is, die ervoor zorgt dat het centrum van Sydney met het noorden verbonden is. Met name het uitgaansleven en de stranden zijn er daarnaast de moeite waard.

De Great Barrier Reef

Indien u van snorkelen houdt is de Great Barrier Reef een van de mooiste bezienswaardigheden in Australië voor u. U heeft er de mogelijkheid om van 2 kilometer aan koraalriffen te genieten, waardoor er geen einde lijkt te komen aan deze heerlijke tijd. Daarnaast kunt u er schildpadden, dolfijnen, haaien en walvissen in het wild gaan zien, dieren die u normaal gesproken niet zomaar tegenkomt. Ook Fraser Island is zeer de moeite waard, waardoor het een goed idee is om de twee bezienswaardigheden tijdens een bezoek met elkaar te combineren.

De Twelve Apostles in Australië

De mooiste vakantiefoto’s kunt u maken vanaf de Twelve Apostles in Australië, die samen een van de mooiste bezienswaardigheden van het land vormen. Anders dan u op basis van de naam zou verwachten gaat het echter om 8 apostelen, die worden gesymboliseerd door de kalkstenen rotsblokken die recht uit de zee omhoog steken, aan de zuidkust van Victoria. Het is een werkelijk schitterende plaats om foto’s te maken, waardoor het van belang is er in ieder geval zeker van te zijn dat u uw camera bij u heeft. Dat het gaat om acht in plaats van twaalf apostelen maakt het daarnaast natuurlijk extra uniek om er een bezoek aan te brengen.

Beste reistijd naar Australië

U heeft in principe het gehele jaar door de mogelijkheid om van de bezienswaardigheden in Australië te genieten. Indien u er graag naartoe wilt zonder dat u last heeft van de regenbuien, is het verstandig om te reizen rond december, januari en februari. Dat heeft te maken met het feit dat de seizoen in Australië precies tegenovergesteld lopen. Tijdens die maanden is het daar zomer, op het moment dat hier de eerste sneeuwvlokjes vallen. U heeft op die manier de mogelijkheid om twee keer van een zomer te genieten, door op het juiste moment naar Australië af te reizen.

Eten en drinken

Een van de typische gerechten uit Australië is vlees, met groenten en damper. Dit laatste is een soort brood met stroop of honing, iets wat we hier niet kennen. Daarnaast houdt men ervan om gebruik te maken van de barbecue en er op die manier voor te zorgen dat iedereen samen kan eten. Er worden zelfs openbare barbecues gebruikt, waar u een muntje in kunt gooien om er gebruik van te kunnen maken. Het is daarnaast een goed idee om een van de lokale biertjes bij het eten te drinken, aangezien iedere staat er een eigen merk heeft, naar het Duitse model.

Inentingen en de zon

Indien u wenst te gaan genieten van de bezienswaardigheden in Australië is het in principe niet nodig om u in te enten, wat het wel zo gemakkelijk maakt om er naartoe te reizen. Bedenk u wel dat de zon er krachtig kan schijnen, waardoor het verstandig om u in ieder geval goed in te smeren. Daarnaast is het verstandig een groot deel van de dag een hoofddeksel te dragen. U zal merken dat u op die manier goed beschermd bent, waardoor u optimaal kunt genieten van de verschillende bezienswaardigheden in Australië.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo