safari

Safari

Safari

Een safari vorm voor veel mensen een droom met betrekking tot een uitgebreide vakantie. Het is niet voor iedereen weggelegd om op safari te gaan, al lijken de prijzen over het algemeen steeds aantrekkelijker te worden voor het grote publiek. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat meer mensen ervoor kiezen om op safari te gaan, waardoor het voor de aanbieders mogelijk wordt om meer korting te verlenen. Tijdens een spectaculaire reis naar Afrika heeft u de mogelijkheid om oog in oog te komen te staan met de bekende dieren uit de Big Five.

Op safari in Afrika

De meeste mensen die op safari gaan doen dat in Afrika, al is het een misverstand dat het alleen in Zuid-Afrika mogelijk is om op safari te gaan. Zo is het bijvoorbeeld een uitstekend idee om dat ook eens in Kenia te doen, aangezien dat land er hard aan werkt om een paradijs voor toeristen te worden. Desalniettemin zijn er ook in Zuid-Afrika natuurlijk prachtige parken te vinden. Zo heeft u diverse mogelijkheden om op safari te gaan, maar dient u er in ieder geval rekening mee te houden dat Afrika hiervoor het meest geschikte continent is.

  • Aanbieder
  • Omschrijving
  • Info

Groepsreizen en safari

U kunt op verschillende manieren op safari gaan. Zo kunt u ervoor kiezen om individueel op reis te gaan, maar heeft u aan de andere kant ook de mogelijkheid om voor een groepsreis te kiezen. In dit laatste geval gaat u met een groep mee, vaak onder begeleiding van een reisgids. Deze man of vrouw kan u veel vertellen over de omgeving en u in sommige gevallen in contact brengen met de lokale bevolking. Tijdens een individuele safari heeft u aan de andere kant natuurlijk de mogelijkheid om zelf uw route uit te stippelen en tijd te besteden aan de onderdelen die u wenst.

Populaire safaribestemmingen

Vaak staat een safari onder leiding van een ervaren gids. Deze weet alles van het gebied af en is goed op de hoogte van alle diersoorten. Zonder gids zouden veel mensen verdwalen en wellicht vermist raken. Het is dus belangrijk om een gids mee te nemen tijdens een safari. Populaire safaribestemmingen zijn te vinden in heel Afrika. Het is belangrijk om in sommige gebieden geen opvallende sieraden en tassen te dragen.

Voor wie graag een safari wil maken zijn er wel een aantal belangrijke zaken. Zo kan het zijn dat voor sommige landen een visum aangevraagd moet worden. Daarnaast is het belangrijk om je in te laten enten tegen gevaarlijke ziektes zoals malaria. Dit moet vaak al zes weken van te voren gedaan worden. Wie goed voorbereid op safari gaat, gaat een zeer mooie vakantie tegemoet.

Polls

Uw favoriete Big Five dier?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...
  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo