Dit is waarom de kerstvakantie ideaal is om op reis te gaan

Kerstmarkt in Annaberg

Sommige mensen houden van alles aan Mimis. Maar voor velen kan het plannen, winkelen, decoreren en entertainen ongelooflijk overweldigend, tijdrovend en duur zijn. Als dit je bekend voorkomt, waarom zou je dan niet de hele feestdagen schrappen en op vakantie gaan? Vooral wanneer je verder geen verplichtingen hebt, kan een reis gedurende de kerstvakantie echt een aanrader zijn. Helaas kan dit wel wat aan de dure kant zijn in sommige gevallen, maar vanwege de onderstaande redenen kan het alsnog leuk zijn om op reis te gaan tijdens de kerstvakantie.

Je hoeft niet te winkelen voor cadeaus 

In plaats van honderden of duizenden euro’s uit te geven aan cadeaus met kerst, kun je aan je naaste familieleden of vrienden voorstellen dat jullie allemaal geen cadeaus meer geven en samen op reis gaan. Stel je je eens voor hoeveel tijd en geld je bespaart, de stress die je vermijdt en de herinneringen die je zult maken met je naasten. Genieten van een heerlijke reis in de kerstvakantie is over het algemeen veel leuker dan cadeautjes kopen en geven aan je geliefden, al kun je de twee ook combineren! Wel is het aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten, voor het geval er toch iets gebeurt. Het afsluiten en vergelijken van een reisverzekering kun je net zoals bij een goedkope autoverzekering gemakkelijk en snel online doen.

Vliegen tijdens kerstvakantie is relatief goedkoop

Hoeveel denk je dat je vliegticket voor de vakantie zou zijn als je zou besluiten om kerst over te slaan? Je zou kunnen uitgaan van duizenden euro’s, maar een recent onderzoek van GOBankingRates.com wees uit dat het in feite een stuk minder kan zijn. Dit hangt natuurlijk wel af van de bestemming van je vliegvakantie. Desondanks zullen de vliegtickets over het algemeen met kerst niet veel duurder zijn dan in andere periodes van het jaar. Wellicht dat er sprake is van een lichte stijging, maar dat zul je vast over hebben voor de reis van je dromen zodat je de feestdagen skipt.

Je bespaart op de huishoudelijke uitgaven

Als je thuis bent, kost het je geld. Verwarming, elektriciteit, water, boodschappen, ga zo maar door. Deze schijnbaar kleine dingen kunnen flink optellen, vooral als je een huis vol familieleden hebt die aan het douchen zijn, je eten opeten, je wasfaciliteiten gebruiken, tv kijken en hun apparaten op je stopcontacten aansluiten. Maar als je met je gezin op reis gaat, kun je misschien wat besparen op die huishoudelijke kosten. De verwarming zal immers niet ingeschakeld hoeven te worden als je op vakantie bent, dus zo zul je toch al wat geld kunnen besparen!

Ook de prijzen voor hotels vallen mee

Uit een vakantie-enquête bleek dat rond de kerst de hotelkosten in de top 10 van bestemmingen gemiddeld onder de 200 euro per nacht uitkomen. Dat is natuurlijk een flink bedrag, maar de kans is groot dat je het nog hoger had verwacht. Toch is dit niet het geval omdat hotels rond deze tijd van het jaar normaliter meer voorraad hebben en daardoor dus aan de goedkope kant zijn. Hierdoor hoef je niet je hele portemonnee te legen om een hotelkamer te kunnen betalen tijdens de kerstvakantie.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo