Bezienswaardigheden Bali

Bali is eigenlijk eens grote bezienswaardigheid, die op een aantal verschillende manieren in elkaar zit. U heeft op Kuta Beach bijvoorbeeld de mogelijkheid om te gaan surfen, terwijl u er aan de andere kant ook voor kunt kiezen om juist de bergen in te trekken en de tempels te gaan bekijken. Daarnaast kunt u er ruiken aan de kruidnagels, nootmuskaat en hortensia’s, die er een krachtige geur verspreiden. Ubud is een geschikte bezienswaardigheid indien u houdt van cultuur, kunst en avontuur, waardoor u met de bezienswaardigheden op Bali in principe alle kanten op kunt.

Tempels op Bali

Onder andere de tempels behoren tot de mooiste bezienswaardigheden op Bali. Dat heeft vooral te maken met het feit dat men Bali ook wel het eiland van de Goden noemt, waar de tempels natuurlijk bij horen. Onder andere de Apeltempel in het noorden van Bali en de tempel van Tanah Lot op een eilandje voor de kust zijn zeer de moeite waard. Dit zijn prachtige exemplaren, die ervoor zorgen dat u zich volledig onder kunt laten dompelen in de Oosterse cultuur. Wat dat betreft is het op Bali verstandig om alle culturele elementen vanuit het Westen over boord te gooien, om daar optimaal van het land en het landschap te kunnen genieten.

Puela Serangan

Daarnaast behoort Puela Serangan absoluut tot de bezienswaardigheden van Bali, aangezien het een plaats is waar de schildpadden graag naartoe komen. Het is het schildpaddeneiland, waar u de mogelijkheid heeft om deze prachtige dieren in het wild te gaan zien. Daarnaast worden de zeeschilpadden er in speciale bassins gehouden, waardoor u ze van heel dichtbij kunt zien. U kunt Puela Serangan vinden ten zuiden van Sanur. Het is tijdens een bezoek aan Bali een uitstekend idee om er in ieder geval een keer een bezoek aan te brengen, ook als u daarvoor speciaal naar deze locatie af dient te reizen.

Beste reistijd naar Bali

De beste reistijd naar Bali hangt sterk af van het regenseizoen dat er plaatsvindt. Het regenseizoen start in november en eindigt ongeveer in april. Tijdens die periode kan het er flink regenen, maar is het aan de andere kant ook een groot deel van de dag droog. Desalniettemin is het verstandig om te reizen tussen mei en oktober, aangezien u dan veel minder last heeft van de regen. Het kan er nog best een keer nat worden, maar de temperatuur is er dan in ieder geval hoog genoeg om zo weer droog te zijn.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo