Bezienswaardigheden Canada

Canada is een land dat steeds meer bezoekers vanuit Nederland weet te trekken, onder andere vanwege het grote aantal bezienswaardigheden dat er te vinden is. Het feit dat er relatief veel Nederlanders naartoe emigreren geeft op zich al aan dat het land goed bij onze cultuur lijkt te passen. Bovendien is Canada een land waar prachtige natuurparken te vinden zijn en waar u kunt gaan genieten van de kusten aan twee verschillende oceanen. Canada is wat dat betreft een land waar talloze bezienswaardigheden te vinden zijn en waar de mensen, terecht, trots zijn op hun land.

Bezoek aan Montreal

Breng in ieder geval een bezoek aan Montreal, aangezien de op een na grootste stad van het land zeker tot de meest belangrijke en interessante bezienswaardigheden van Canada behoort. U kunt er op allerlei verschillende manieren genieten van vermaak en daarnaast op zoek gaan naar de Franse invloed op de architectuur. U kunt er getuige zijn van de versmelting van de Europese culturen en de manier waarop de Canadezen zelf door het leven gaan. Bovendien zijn er veel musea en kerken te vinden in de stad, waardoor het verstandig is om uw camera in ieder geval bij de hand te houden.

De Niagara Falls

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Canada is de plaats waar u kunt genieten van de Niagara Falls, die over werkelijk heel de wereld beroemd zijn. De watervallen bevinden zich op de grens van Canada en Amerika en worden gerekend tot de grootste wonderen op aarde. U kunt er kijken naar twee zeer grote watervallen, die ervoor zorgen dat u een adembenemend uitzicht zal hebben. Uiteraard is het bij bezienswaardigheden in Canada als deze behoorlijk druk, dus zorg dat u er vroeg bij neemt of trek er aan de andere kant voldoende tijd voor uit om er een bezoek aan te brengen.

Rocky Mountains bezoeken

Het is daarnaast een uitstekend idee om de Rocky Mountains een keer te bezoeken, aangezien deze bergen ervoor zorgen dat u op een heerlijke manier door Canada kunt wandelen. Het is een gigantische bergketen die vanuit Canada doorloopt in de Verenigde Staten. U kunt er zowel in de zomer als in de winter terecht, aangezien u er heerlijk kunt wandelen, maar u daarnaast ook de ski’s onder kunt binden. In de verschillende bezoekerscentra in de Rocky Mountains valt er meer te ontdekken en te leren over deze prachtige bezienswaardigheden in Canada.

Beste reistijd voor Canada

De beste reistijd voor Canada hangt sterk af van de manier waarop u van het land wilt genieten, aangezien het werkelijk van alles te bieden heeft. Indien u een bezoek wilt brengen aan de steden en vooral door de natuur wilt gaan wandelen is het een goed idee om in het voorjaar of de zomer te gaan. U dient er wel rekening mee te houden dat er aan de kusten over het algemeen een hoop regen zal vallen. Aan de andere kant kunt u in de winter naar Canada reizen op het moment dat u wilt gaan genieten van de sneeuw in de Rocky Mountains.

Eten en drinken in Canada

Het feit dat de Fransen een grote invloed hebben gehad op de ontwikkeling van Canada valt onder andere terug te zien in de keuken. Het zijn veel stevige gerechten die er gemaakt worden, met onder andere vleespastei, zalmpastei, stoofpotten en gehaktballen die er over het algemeen veel geserveerd worden. Daarnaast houdt men ervan om na het eten een zoet dessert te kiezen als een suikertaart of een omgekeerde cake, die ook wel bekend staat als de Pudding au Chomeur. Ga daarnaast het land eens in om de gerechten in de verschillende streken van Canada een keer uit te proberen.

Leukste evenementen

Canada is een land waar men veel evenementen viert, net zoals men daar in Amerika over het algemeen van houdt. Het is onder andere een goed idee om eens een bezoek te brengen aan de steden Ontario of Saskatchewan op het moment dat de feestdagen als Good Friday of Easter Monday worden gevierd. Op die dagen loopt het volk massaal uit en vieren ze samen de mooie momenten van het jaar. Speciale feestdagen in Canada die zeer de moeite waard zijn, zijn onder andere de Labour Day of 2 september en de Remembrance Dag op 11 november.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo