Bezienswaardigheden Frankrijk

Het aantal bezienswaardigheden in Frankrijk is ontzettend groot, waardoor u eigenlijk alleen jarenlang naar het land op vakantie kunt gaan om er op de best mogelijke manier van te gaan genieten. Men heeft een geweldige stad als Parijs in het hart liggen en daarnaast verschillende klimaten tot z’n beschikking. Zo is het in de bergen aan de oostzijde relatief koel en kent de Jura een hoop groen, terwijl het aan de andere kant juist ontzettend warm kan worden in het zuiden van Spanje, waar de Pyreneeën tot de bezienswaardigheden van Frankrijk behoren.

Uitstekende Franse keuken

Allereerst behoort de Franse keuken natuurlijk tot de absolute bezienswaardigheden van Frankrijk, aangezien dit iets is dat jaarlijks zeer veel toeristen aan weet te trekken. Het zijn onder andere de escargots en de Franse kazen die het altijd erg goed doen. Daarnaast kunt u er gaan genieten van de warme crêpes met banaan of chocola, die tot de absolute lekkernijen van het land behoren. De bezienswaardigheden in Frankrijk bestaan wat dat betreft niet alleen uit oude gebouwen en prachtige landschappen, maar ook uit van alles dat op uw bord kan verschijnen.

Seizoenen in Frankrijk

In Frankrijk is het voor een bezoek aan de bezienswaardigheden in Frankrijk verstandig om rekening te houden met de hoogseizoenen die er gelden. Zo is het vooral in juli en augustus erg druk, maar zijn dat ook de momenten die de meeste activiteiten kennen. Ook in de winter wordt er erg druk, vooral in januari en december, aangezien de skioorden dan veel bezoekers aan weten te trekken. Wilt u tijdens een meer rustige periode van het land genieten, dan is het verstandig om het in de lente te bezoeken. U heeft dan meer ruimte om de bezienswaardigheden in Frankrijk te gaan ontdekken.

Parijs als bezienswaardigheid

Uiteraard is vooral Parijs een van de grootste bezienswaardigheden van Frankrijk. Met de Eiffeltoren, de Sacre Coeur en natuurlijk het Louvre is het een stad die maar weinigen nog nooit bezocht hebben. Het zijn vooral de prachtige oude gebouwen in Parijs die zeer de moeite waard zijn. Verder kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan Montmartre, ook al is het er over het algemeen ontzettend druk, op welk moment van het jaar u er ook komt. De bezienswaardigheden in Parijs maken een belangrijk deel uit van alles wat er te zien valt in het land, wanneer u van grote steden met een internationale uitstraling houdt.

Route du Soleil

Ook de Route du Soleil behoort absoluut tot de bezienswaardigheden van Frankrijk. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het een prachtige route is, waar van alles te zien valt. Het is daarom dan ook een uitstekend idee om niet zomaar door te rijden naar het zuiden, op zoek naar de Middellandse zee, maar juist eens een aantal van de pittoreske dorpjes aan te doen. De kleine dorpjes waar u kunt genieten van een Bourgondische maaltijd met een goed glas wijn behoren absoluut tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk, die vaak vergeten worden door de toeristen.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo