Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland is een prachtig land, met een groot aantal bezienswaardigheden. Dit komt onder andere door het feit dat er veel oude gebouwen en bouwwerken te vinden zijn, die stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard zijn. Daarnaast is het een land dat een zeer gunstig klimaat kent, waardoor het vooral tijdens de lente en de zomer heel interessant is om er een vakantie naartoe te boeken. Zo kunt u gaan genieten van de bezienswaardigheden in Griekenland en zorgt de zon ervoor dat de foto’s er werkelijk schitterend uit zullen zien.

Griekse oudheid

Allereerst behoren de figuren uit de Griekse oudheid natuurlijk tot de bezienswaardigheden van Griekenland, aangezien veel toeristen de Grieken daarmee associëren. Zo zijn het helden als Ajax, Achilles en Orion die voor prachtige verhalen hebben gezorgd, die nog altijd door veel mensen verteld worden, door heel Europa. Ook komen Socrates en Hippocrates uit Griekenland, waarmee duidelijk te maken is dat het land een ontzettend rijke historie kent, waar men gepast trots op is. De bezienswaardigheden in Griekenland hebben zo vooral te maken met het verleden, waardoor het heerlijk is om er een groot aantal jaren terug in de tijd te duiken.

De Akropolis

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Griekenland is natuurlijk de Akropolis, die op het eiland Kreta te vinden is. Dit bouwwerk is het symbool van het eiland Kreta en is alleen al daarom een bezoek waard wanneer u er van het weer wilt gaan genieten. Daarnaast staat het bouwwerk symbool voor de totale Griekse oudheid en is het dus een goed idee om er ook naar de verhalen rondom de Akropolis te luisteren. Zo is het mogelijk om deze van de bezienswaardigheden in Griekenland op een unieke manier te ontdekken, die veel indruk zal maken.

Marathon uit Griekenland

Daarnaast is het goed om eens stil te staan bij de bezienswaardigheden van Griekenland op het gebied van de sport. De Olympische Spelen zijn afkomstig uit Athene, waardoor men er op dat gebied een zeer rijke historie heeft. Daarnaast valt ook het dorpje Marathon in Griekenland te vinden, waarna de loop over 42 kilometer vernoemd is. Er zijn in Marathon in Athene diverse bijzondere opgravingen gedaan, waardoor het zeker de moeite waard is om er eens langs te gaan. Met name de twee tempels bij Ramnous behoren tot de bezienswaardigheden van Griekenland, die het land op een prachtige manier aan de toeristen kunnen laten zien.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo