Bezienswaardigheden Italië

Italië is voor de meeste mensen vooral het land van de zon, het strand en natuurlijk de zee. Daarnaast is het een land dat een geweldige cultuur kent, waardoor ook de steden stuk voor stuk de moeite waard zijn. Ook kunt u er gaan wandelen of fietsen, aangezien het er heerlijk is om de bergen in te trekken. Aan het eind van de dag kunt u genieten van de Italiaanse keuken, samen met een unieke wijn uit een van de verschillende regio’s. Italië is op die manier een zeer veelzijdig land, om nog maar te zwijgen over de verschillende bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Bezoek Rome

Rome is een van de mooiste steden van heel Europa, onder andere vanwege het feit dat het vol staat met de bezienswaardigheden van Italië. Breng onder andere een bezoek aan de Trevi-fontein, maar daarnaast natuurlijk ook aan het Colosseum. U zal er een geweldige tijd hebben en kunt volledig terug in de tijd gaan, naar de periode waarin de Romeinen de dienst uitmaakten in de stad. Het zijn de schitterende gebouwen en kunstwerken in Rome die stuk voor stuk behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Italië, die zeer de moeite waard zijn.

Venetië en het water

Daarnaast is het een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan Venetië, de stad die bestaat uit 120 verschillende eilanden. U kunt er over 400 bruggen lopen en door 177 kanalen varen, waardoor u in een compleet andere wereld terecht zal komen. Venetië behoort als geheel tot de mooiste bezienswaardigheden van Italië, waardoor het een goed idee is om er gewoon eens een dag naartoe te gaan tijdens uw vakantie in dit land. Ook de rijke cultuur en de prachtige bouwwerken zorgen ervoor dat toeristen graag naar deze stad in Italië toe komen.

Beste reistijd voor Italië

Vanaf mei tot en met september is het weer in Italië over het algemeen het best, waardoor het tijdens die maanden mogelijk is om er van de zon te gaan genieten. Aan de andere kant heeft u echter ook de mogelijkheid om er de sneeuw in de bergen op te zoeken. Dit kunt u het best doen tussen december en maart, aangezien de temperaturen dan het meest dichtbij het vriespunt in de buurt weten te komen. Wat dat betreft kunt u een groot deel van het jaar naar Italië reizen, om op skivakantie te gaan of de verschillende bezienswaardigheden eens te bezoeken.

Eten en drinken

De Italianen staan bekend om het uitgebreide eten en drinken, maar dat neemt niet weg dat iedere regio dat op een andere manier doet. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen de keuken in Napoli en de keuken in Toscane, waardoor het een goed idee is om ze allebei te gaan ontdekken. Aan de kust en op de eilanden houdt men ontzettend van vis, terwijl men in het binnenland vooral zal genieten van pasta. Verder kunnen de Italianen op een uitstekende manier omgaan met soepen en weten ze ook de vleeswaren op een geweldige manier te bereiden.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo