Bezienswaardigheden Moskou

Veel van de bezienswaardigheden kent u waarschijnlijk al van de televisie, of van de verhalen die u er over heeft gehoord. Met name het Rode Plein is over het algemeen goed bekend en de kans is groot dat de naam Vasiliuskathedraal ook ergens een belletje doet rinkelen.

Middelpunt van Russische cultuur

Dit is op zich niet vreemd, aangezien er in Moskou veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Bovendien is er ontzettend veel cultuur te vinden, aangezien Moskou erin geslaagd is om echt Russisch te blijven. In tegenstelling tot St Petersburg heeft men de invloeden vanuit het Westen goed kunnen weerstaan en kunt u zich dus volledig onder laten dompelen in de typisch Russische manier van leven. Denk onder andere aan het Triomfpaleis en het Mausoleum van Lenin, samen met bijvoorbeeld de Pokrovkathedraal die er in de stad te vinden is.

Basiliuskathedraal

Ook de Basiliuskathedraal is zeer de moeite waard, aangezien het een van de blikvangers is aan het bekende Rode Plein. De kathedraal werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke, waardoor het op zich de moeite al waard is om er een keer te gaan kijken. De legende vertelt dat Ivan de ogen van de architect uitstak nadat het project voltooid was, om ervoor te zorgen dat hij nooit meer zoiets moois zou kunnen maken. Het zijn met name de uivormige torentjes die de kathedraal tot een prachtig gebouw aan het zeer bekende plein maakt.

Kremlin

Daarnaast is het Kremlin natuurlijk een van de belangrijke bezienswaardigheden in Moskou, aangezien daar de regering van Rusland zit. De meeste gebouwen binnen het complex zijn gesloten voor het publiek, maar het is dagelijks tussen 10:00 uur en 17:00 uur wel degelijk mogelijk om er een bezoek aan te brengen, met uitzondering van de donderdag. Met name de koepels van de kerken in het Kremlin zijn prachtig om te zien, aangezien die helemaal van goud zijn. Ook de kerken zelf zien er prachtig uit, waardoor het van groot belang is om uw fototoestel mee te nemen wanneer u hieraan een bezoek gaat brengen.

Kaviaar eten in Moskou

Het is in Moskou daarnaast een uitstekend idee om lekker te gaan eten, aangezien de keuken er van een zeer hoog niveau is. Wanneer u in Moskou bent is het na het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden onder andere een goed idee om kaviaar te gaan eten, aangezien het een van de meest bekende Russische specialiteiten is. Vaak wordt het gegeten met een soort kleine pannenkoekjes en zure room. Dit zorgt voor een heerlijk gerecht, al is de kans groot dat u er net als bij sommige bezienswaardigheden in Moskou misschien even aan moet wennen, aangezien Moskou niet erg Westers in elkaar steekt.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo