Bezienswaardigheden Parijs

In de hoofdstad van Frankrijk zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden, waardoor Parijs een geweldige stad is. U heeft er de mogelijkheid om over de Seine te varen, of een bezoek te brengen aan de Basilique du Sacre Coeur, wat meer dan de moeite waard is. Kijk uit met het nuttigen van een hapje of een drankje op de bekende pleinen, vooral wanneer u op het terras gaat zitten. Men rekent vaak speciale en zeer hoge prijzen, waardoor u bedrogen uit kunt komen na het bekijken van de reguliere prijslijst.

Bezoek aan de Eiffeltoren

In Parijs is het van groot belang om in ieder geval een bezoek te brengen aan de Eiffeltoren, een van de meest bekende bezienswaardigheden in Parijs. Het is de toren die gebouwd werd voor de Wereldtentoonstelling in 1889 en weer afgebroken zou worden, maar altijd is blijven staan. De Eiffeltoren is vanuit een groot deel van de stad te zien, waardoor het tot een symbool voor de stad is verworden, dat niet meer weg te denken valt. U kunt een groot deel van de toren met de trap beklimmen, maar voor het hoogst begaanbare stuk dient u gebruik te maken van de lift.

Het Louvre en het museum

Ook het Louvre en het museum dat er bij hoort zijn zeer de moeite waard. Het is er zo groot dat u er dagen rond kunt lopen, zonder dat u twee maal hetzelfde kunstwerk tegen zal komen. Het is de enorme collectie kunt die er samen met de aanwezigheid van de Mona Lisa voor zorgt dat veel toeristen er graag een kijkje komen nemen, ook wanneer ze niet direct van kunst houden. Ook buiten is het Louvre zeer de moeite waard, aangezien we de glazen piramide die er geplaatst is natuurlijk allemaal wel eens hebben gezien.

De Arc de Triomphe

De Arc de Triomph werd ooit gebouwd in opdracht van Napoleon, maar hij heeft het resultaat zelf helaas nooit kunnen zien. Het is een prachtig bouwwerk op het drukste plein in Parijs, van waaruit u de mogelijkheid heeft om talloze auto’s elkaar te zien kruisen. U kijkt bovendien zo de Champs Elysees in, waardoor er werkelijk altijd wat te beleven valt op dit punt. Kijk daarnaast ook naar het prachtige reliëf in de boog zelf. Er staan talloze namen in gegraveerd, waarmee de Arc de Triomph een belangrijk monument is op een plein dat eigenlijk nooit tot rust komt.

2 Reacties op Bezienswaardigheden Parijs

  1. Maxime schreef:

    Als aanvulling misschien: Het is ook erg leuk om met zonsondergang naar Parc de Belleville te gaan. Je hebt daar echt een schitterend uitzicht over Parijs. Voordeel is ook dat je niet onder de voet wordt gelopen door duizenden toeristen.

  2. francis schreef:

    Wat je zeker ook niet moet missen als je in Parijs bent en van antiek en vlooienmarkten houdt is de Le marché aux puces de Saint-Ouen. Het is een oude antiekmarkt met ontzettend veel winkeltjes. Je kan er echt van alles krijgen. Ik geloof dat het geopend is op zaterdag en zondag en volgens mij ook maandag. Echt een must om te zien.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo