Bezienswaardigheden Rome

Het aantal bezienswaardigheden in Rome is zeer groot, waardoor het verstandig is er in ieder geval meerdere dagen naartoe te gaan wanneer u er een bezoek aan wilt brengen. Rome onderging voor het jaar 2000 een grote opknapbeurt, waardoor u tegenwoordig de mogelijkheid heeft om van nog meer moois te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de onderaardse gang tussen Vaticaanstad en Castel Sant’Angelo (de Engelenburcht), waar u tegenwoordig kunt lopen. Het is verstandig om een Rome Archeologia Card aan te schaffen, aangezien u zo korting krijgt op veel van de bezienswaardigheden van Rome.

Colosseum in Rome

Het Colosseum in Rome is natuurlijk een van de meest bekende bezienswaardigheden in Rome, die u dan ook zeker niet mag missen. Het grote amfitheater bood in de oudheid plaats aan 70.000 toeschouwers, waarmee de oude Romeinen erin slaagden om zeer grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Samen keken ze naar de bloederige gevechten tussen de gladiatoren en natuurlijk de wilde dieren die er los werden gelaten. Het was een spektakel dat mensen van verre aan wist te trekken, waardoor het een unieke belevenis is om nu zelf een keer in het Colosseum te gaan kijken, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.

Trevi fontein

Ook de Trevi fontein behoort tot de meest belangrijke en bekende bezienswaardigheden van Rome, waardoor het een uitstekend idee is om er een bezoek aan te brengen. Het is niet de bedoeling om erin te baden, waardoor het niet verstandig is om het voorbeeld van Anita Ekberg te volgen. U kunt er wel een muntje in gooien om een wens te kunnen doen. De kans is dan groot dat u uiteindelijk een keer terug zal komen naar Rome, volgens de legende zou dat namelijk zijn met een Romein, vanwege het muntje dat u in de fontein heeft gegooid.

Vaticaanstad in Rome

Ten derde is het een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan Vaticaanstad, een land dat zich in de stad Rome bevindt. Het is natuurlijk vooral de thuisbasis van de Paus, maar het is daarnaast ook een zeer indrukwekkend gebouw, waar u uren door kunt brengen. Breng een bezoek aan de wereldberoemde fresco van Michelangelo, die te vinden is in de Sixtijnse Kapel van het gebouw. Neem ruim de tijd voor een stedentrip naar Rome om de verschillende bezienswaardigheden te zien, aangezien er werkelijk van alles te ontdekken en te leren valt, waardoor u zich niet snel zal vervelen.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo