Bezienswaardigheden San Francisco

San Francisco ligt in Californië en is een van de grote en bekende steden in Amerika. Het is een stad waartoe ook San José, Oakland en Berkeley behoren. De stad is gebouwd op 43 heuvels, waardoor vooral de hoogteverschillen goed terugkomen in tv-series en films uit deze stad.

Alcatraz gevangenis

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van San Francisco is natuurlijk Alcatraz, een locatie waar we allemaal wel eens wat over gehoord hebben. Het is een eiland in de baai van deze stad, die van 1934 tot 1963 gebruikt werd als een zeer zwaar beveiligde gevangenis. Met name Alphonse ‘Al’ Capone was een bekende gevangene op het eiland, waarop meerdere films gebaseerd zijn. Tegenwoordig heeft u er de mogelijkheid om van een nationaal park te genieten en een museum te bezoeken, waardoor het een van de belangrijke bezienswaardigheden van San Francisco is.

Golden Gate Bridge

Daarnaast is ook de Golden Gate Bridge heel duidelijk een van de belangrijke bezienswaardigheden in San Francisco, aangezien dit de brug is die het schiereiland van San Francisco verbindt met Marin County. Jaarlijks bezoeken ongeveer 9 miljoen toeristen deze brug, wat op zich al goed aangeeft hoe waardevol het is om er een keer naartoe te gaan. Het is met name de afmeting van de brug die veel mensen aan weet te spreken, maar ook de kleur, het licht en geluid zorgen ervoor dat de brug behoort tot de unieke bezienswaardigheden van San Francisco. Bovendien is er het Golden Gate Park te vinden, waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Chinatown

Chinatown kennen we natuurlijk van veel meer verschillende steden, maar het is een van de bezienswaardigheden van San Francisco, aangezien u daar de oudste van Noord Amerika kunt vinden. Er zijn veel Aziatische gebouwen te vinden, die er over het algemeen erg mooi uit zien. Neem daarom een Chinatown tour, waarmee u langs de mooiste plaatsen van dit gebied komt. Ook komt u bij de fabriek voor fortune cookies, de gelukskoekjes zoals we die ook in Nederland steeds vaker voorbij zullen zien komen.

Fisherman’s Wharf

Tenslotte is het een goed idee om een bezoek te brengen aan Fisherman’s Wharf en daarbij natuurlijk ook te gaan naar Pier 39. Aldaar liggen er tientallen luie zeehonden, die genieten van de zon. Ze vinden het heerlijk om bekeken te worden, waardoor u als toerist de mogelijkheid heeft prachtige foto’s te maken. Verder kunt u er een groot aantal visrestaurants en winkels vinden, waarmee het een ideaal gebied is voor een toeristische dag. Het gebied heeft zich weten te ontwikkelen tot een van de belangrijke bezienswaardigheden van San Francisco, waar u een prachtig deel van de stad kunt gaan bewonderen.

1 Reacties op Bezienswaardigheden San Francisco

  1. fred julie schreef:

    Wat je ook echt moet doen in en dat hoeft niet perse in San Francisco maar is een boottocht maken om walvissen te kijken. Wij hebben het zelf gedaan in monterey ( kom je langs als je de kustlijn afrijdt) en dat was echt een super ervaring.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo