Bezienswaardigheden Spanje

Spanje is een prachtig land, waardoor ook de bezienswaardigheden in Spanje meer dan de moeite waard zijn. Het land is een monarchie en is wat dat betreft een Koninkrijk, net als Nederland. Er wonen ongeveer 46,5 miljoen inwoners. Ook de Balearen en de Canarische Eilanden behoren tot Spanje, waardoor u er op een uitstekende manier van het heerlijke weer kunt gaan genieten. Dit zorgt er bovendien voor dat de bezienswaardigheden in Spanje vaak met goed weer te bezoeken zijn, wat natuurlijk mooie foto’s oplevert.

Het Spaanse land

De Spaanse bezienswaardigheden dienen geplaatst te worden binnen een totaal andere cultuur dan die we hier kennen, waardoor het land op zich al een bezienswaardigheid is. Denk aan de Flamenco, de tapas, de stierengevechten en natuurlijk de siësta die men er tijdens het middaguur houdt. Het is een land van vele tradities, waardoor het van belang is om daar aandacht voor te hebben en rekening mee te houden. Met name in de dorpjes in Andalusië hoeft u om 15:00u niemand op straat te verwachten en zal het eten tot laat in de avonduren duren.

La Rambla in Spanje

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Spanje is La Rambla, een straat die eigenlijk nooit tot rust komt. Het is de hoofdstraat van Barcelona, waar u zowel letterlijk als figuurlijk niet omheen kunt. Er zijn veel kunstenaars en menselijke standbeelden te vinden, naast de muzikanten die er hun muziek ten gehore brengen. Verder kunt u er van alles kopen in de kiosken, die hun spullen op een zo uitgebreid mogelijke manier voor u uitstallen. Tenslotte is La Rambla een van de bezienswaardigheden van Spanje vanwege het feit dat u er ook op een uitstekende manier kunt gaan genieten van kunst.

La Sagrada Familia

Ten tweede behoort La Sagrada Familia absoluut tot de bezienswaardigheden van Spanje, waardoor de kans groot is dat u in ieder geval iemand kent die er al eens geweest is. Het was de kunstenaar Gaudi die de kathedraal ontwierp, maar hij heeft er na jaren van bloed, zweet en tranen zelf helaas nooit van kunnen genieten. De kathedraal staat bovendien nog altijd in de steigers, aangezien het toerisme de bouw financiert en de bouwwerkzaamheden bijna een attractie op zich zijn geworden. Het is onbekend hoe lang het nog zal duren tot de kathedraal in de afgemaakte vorm tot de bezienswaardigheden van Spanje kan gaan behoren.

La Plaza de Toros

Ten derde hebben de Spanjaarden met La Plaza de Toros een van de prachtige bezienswaardigheden in Spanje in handen. Dit is de arena die in Sevilla te vinden is, waar de grootste torero’s van Spanje sinds 1761 hun kunsten vertonen aan het massaal toegestroomde publiek. Er kunnen in totaal 14.000 mensen genieten van de wedstrijden, waardoor er tussen april en oktober altijd sprake is van een hoop spektakel in de stad. Het stierenvechten maakt in Spanje, ondanks de afkeer van steeds meer Spanjaarden, nog altijd een belangrijk deel uit van de cultuur, waardoor het zeker behoort tot de bezienswaardigheden in Spanje.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo