Bezienswaardigheden Thailand

Thailand, het land van de Boeddha, staat werkelijk vol met prachtige bezienswaardigheden. U kunt er optimaal gaan genieten van het strand, of heerlijk uit eten gaan, net wat u wenst tijdens uw vakantie. Geniet er daarnaast van de prachtige tempels, maar ook de olifanten die u er op allerlei plaatsen tegen kunt komen. De steden zijn er overvol, maar ook dat behoort in principe tot de bezienswaardigheden van Thailand. Tenslotte kunt u bijkomen op stranden die zo wit zijn dat ze direct afkomstig lijken uit een van de beste zomerse films.

Reis naar Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en kent een groot verschil tussen het oosten en het westen. Het zijn er vooral de Monniken die samen met de tempels verantwoordelijk zijn voor een belangrijk deel van het straatbeeld in de stad. Het is een enorme stad, waarbij onder andere het koninklijk palei, de tempel met de liggende Boeddha en de tempel van de dageraad behoren tot de meest interessante bezienswaardigheden in Thailand. Breng daarnaast ook eens een bezoek aan China Town, het nationaal museum het Lumpini park en natuurlijk het Vivmanmek Palei dat u er kunt vinden.

Phuket is prachtig

U heeft vanuit Thailand daarnaast de mogelijkheid om naar de Parel van het Zuiden te reizen, waar men van spreekt op het moment dat Phuket wordt bedoeld. Het zijn de palmbomen, de uitgestrekte witte stranden en de blauwe zee die ervoor zorgen dat u het paradijs op aarde kunt betreden. Met ongeveer 24 tot 32 graden en altijd een verfrissende bries kunt u er meer dan heerlijk ontspannen. Bovendien zijn er natuurlijk uitstekende hotels te vinden en kunt u er een hapje of een drankje doen in een van de grootste bezienswaardigheden van Thailand, die u zeker niet mag missen.

Chiang Mai in Thailand

Ook de Chiang Mai behoort tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Thailand, waardoor het een goed idee is om daar een bezoek aan te brengen. De bijnaam hiervan is de ‘Roos van het Noorden’. Het is een prachtige berg, met bovenop de eeuwenoude tempel Wat Doi Suthep. Door de Dragon Stairs te betreden kunt u zich 300 treden omhoog bewegen, om uiteindelijk uit te komen bij de top, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Men houdt in Thailand van bijgeloof, waardoor men stelt dat u de trap drie keer zonder onderbreking dient te beklimmen, om zeker te zijn van een zorgeloos bestaan.

Beste reistijd naar Thailand

De verschillende seizoenen kennen op Thailand allemaal hun voor- en nadelen, waardoor het lastig is om een beste tijd aan te wijzen, voor het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden in Thailand. In de maanden oktober, november, december, januari en februari is het een stuk minder warm dan in de zomer, waardoor het verstandig is om de koelte wat op te zoeken. Indien u het aan de andere kant juist lekker vindt om richting een warme bestemming te trekken kunt u er ook in de zomermaanden uitstekend een bezoek aan brengen, om de prachtige bezienswaardigheden te gaan zien.

Eten en drinken

In Thailand houdt men zowel van koken als van eten, waardoor het een uitstekend idee is om er uit eten te gaan na een dag langs de bezienswaardigheden in Thailand. De keuken is er wel erg pittig, dus kies voor een Chinese maaltijd op het moment dat u daar niet zo van houdt. Men kookt onder andere met rijst, groente en vlees, maar gebruikt daarnaast ook ingrediënten als curry en kokosmelk, samen met kruiden en specerijen. U kunt bij het eten onder andere water en vruchtensappen drinken, die men zoveel mogelijk vers voor u zal persen, waardoor ze werkelijk heerlijk smaken.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo