Bezienswaardigheden Zuid Afrika

Zuid-Afrika is vooral het land van Kaap de Goede Hoop, dat in het verleden een zeer belangrijke rol speelde voor de VOC. Tegenwoordig is het een land waar u kunt genieten van een prachtige cultuur en historie, in combinatie met een aantal schitterende landschappen. Daarnaast kunt u er genieten van een Zuid-Afrikaanse wijn, of even bijkomen op een van de mooie stranden. De bezienswaardigheden in Zuid-Afrika zijn stuk voor stuk meer dan de moeite waard, net als de wildparken die er in het land te vinden zijn.

Bezoek aan Kaapstad

Zorg er allereerst voor dat u een bezoek brengt aan de ‘moederstad’, zoals Kaapstad over het algemeen ook wel wordt genoemd door de lokale bevolking. Het is een stad vol bezienswaardigheden, als de Tafelberg. Vanaf het hoogste punt heeft u een prachtig uitzicht op Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten. Het unieke van de bezienswaardigheden in Zuid-Afrika is dat ze eigenlijk allemaal een heel levendig verhaal te vertellen hebben, waardoor ze veel indruk zullen maken. Ook is het een goed idee om af te reizen naar Kirstenbosch en Lion’s Head, twee andere belangrijke bezienswaardigheden in Zuid-Afrika.

Reis naar Johannesburg

Ook Johannesburg is meer dan de moeite waard, als het financiële centrum van het land. Het is er verstandig om met een groep langs de verschillende bezienswaardigheden te reizen, aangezien het niet een van de meest veilige locaties is. Onder andere Soweto is prachtig om te zien als een van de meest bekende wijken, maar het is niet aan te raden dat u er alleen naartoe gaat tijdens uw bezoek aan Zuid-Afrika. Ook Gold Reef City is zeer de moeite waard, aangezien u daar op een geweldige manier kunt zien hoe Johannesburg is uitgegroeid van een klein mijnstadje tot wat het nu is.

Coastal Region

Namen als Stellenbosch, Paarl en Swartland zullen u waarschijnlijk een hoop zeggen indien u een wijnliefhebber bent. Deze plaatsen bevinden zich in de Coastal Region, de belangrijke wijnstreek van het land. U heeft er de mogelijkheid om een wijnboerderij te bezoeken of een rondleiding te krijgen door een van de bedrijven die de wijn distilleren. Uiteraard kunt u er daarnaast voor kiezen om de wijn te gaan proeven, zodat u een dag heerlijk zoet zal zijn. Met een georganiseerde reis zorgt u er bovendien voor dat u vervolgens de bezienswaardigheden van Zuid-Afrika kunt gaan bekijken, aangezien u zelf niet meer hoeft te rijden.

Kruger National Park

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger National Park, waar u de mogelijkheid heeft om de Big Five met eigen ogen te gaan zien. Het is een van de mooiste wildparken van heel Afrika, maar het is daarnaast ook nog eens de oudste en een van de meest bekende. U kunt er met uw eigen huurauto doorheen rijden, of gebruik maken van een georganiseerde reis. Uiteraard kunt u ook verblijven in een de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, door gebruik te maken van een van de restcamps die er in het park zijn ingericht.

Beste reistijd naar Zuid-Afrika

De zomer in Zuid-Afrika loopt van december tot en met februari, anders dan hoe we dat hier in Nederland gewend zijn. Dat heeft te maken met het feit dat u daar onder de evenaar zit, waardoor de seizoenen precies omgedraaid zijn ten opzichte van hoe we ze hier ervaren. Het is verstandig om er in onze zomerperiode naartoe te reizen, aangezien het daar dan winter is, waardoor u onder andere de dieren in de wildparken op een meer rustige manier kunt spotten. Het is er dan iets minder warm, maar de temperatuur is nog altijd prima om de verschillende bezienswaardigheden in Zuid-Afrika aan te doen.

Eten en drinken

In Zuid-Afrika houdt men van lekker eten, waardoor u er kunt gaan genieten van een uitgebreide traditie op dit gebied. Denk daarbij onder andere aan de braai, wat een soort grote barbecue is, waarop men grote stukken vlees kan grillen. Daarnaast heeft u er de mogelijkheid om springbok, krokodil of kudu te bestellen, drie van de gerechten die meer exotisch van aard zijn. Ook de biltong, smoorsnoek en potjiekos zijn zeer de moeite waard, aangezien ze staan voor de unieke manier waarop men in Zuid-Afrika omgaat met de verschillende ingrediënten en gerechten.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo