Schoolvakanties 2013 2014

Scholen dienen zich in een aantal gevallen te houden aan de schoolvakanties voor schooljaargang 2013 – 2014. Het gaat dan om de zomervakantie, maar sinds dit jaar ook om de kerst- en de meivakantie. Voor de overige vakantiedata krijgen de scholen adviesdata aangeleverd, maar heeft men de mogelijkheid om daar eventueel vanaf te wijken. Wat dat betreft gelden er wel richtlijnen, maar betekent het in veel van de gevallen nog altijd dat het verstandig is om contact op te nemen met de school, om tot de daadwerkelijke data te komen.

Ook kerst- en meivakantie centraal vastgesteld

De schoolvakanties voor de schooljaargang 2013 – 2014 worden voor het eerst op een meer uitgebreide manier centraal vastgesteld, aangezien niet alleen de zomervakantie daar meer onder valt. De zomervakantie valt voor de regio noord van 6 juli tot en met 18 augustus, voor midden van 20 juli tot en met 1 september en voor zuid van 29 juni tot en met 11 augustus. Dit zijn de data voor de basisscholen, de middelbare scholen krijgen een week eerder vakantie in de regio midden en houden in de regio noord en zuid een week langer vakantie. De kerstvakantie loopt van 22 december tot en met 6 januari en de meivakantie loopt van 27 april tot en met 5 mei.

Adviesdata overige vakanties

De overige vakanties mogen zelf worden gekozen door de scholen, al worden er wel adviesdata gegeven. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen de verschillende regio’s, maar de scholen hebben dus de mogelijkheid om daar van af te wijken. De herfstvakantie vindt eind oktober plaats en de voorjaarsvakantie valt eind februari. Zo heeft u van de schoolvakanties voor de schooljaargang 2013 – 2014 in ieder geval een idee. Vraag bij de school van uw kinderen na wat de precieze data zijn en kom op die manier bijvoorbeeld tot uw eigen vakantieplanning.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo