Vakantie naar Sydney

Sydney is de grootste stad van Australië en draagt daarnaast ook de titel van oudste stad met zich mee. Ondanks dat veel mensen anders denken is het niet de hoofdstad van het land, aangezien Canberra die titel draagt. Men heeft daarvoor gekozen om ervoor te zorgen dat er geen strijd ontstaat tussen de steden Melbourne en Sydney, die beiden vinden dat ze er recht op hebben hoofdstad te zijn. Sydney is een stad van miljoenen en beschikt over een zeer groot aantal bezienswaardigheden, waarvan de haven en het Opera House de absolute hoogtepunten zijn.

De Haven van Sydney

De Haven van Sydney is een van de mooiste havens ter wereld. Met 19 kilometer aan lengte en 55 vierkante kilometer aan oppervlakte is het tevens een van de grootste havens die er te vinden zijn. De omtrek bedraagt 317 kilometer, waarbij er sprake is van drie delen. Het gaat om North Harbour, Midden Harbour en Sydney Harbour. Op warme dagen komt u er een zeer groot aantal boten tegen. Bovendien is het er goed mogelijk om er te genieten van een picknick en op die manier te verblijven op een van de mooiste en meest natuurlijke plaatsen van de stad.

Opera House in Sydney

Daarnaast is het Opera House in Sydney zeer de moeite waard. Dit is het gebouw dat het meest gefotografeerd wordt en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is de Deense architect Jorn Utzon geweest die het gebouw ontwierp er daarvoor de hoogst haalbare prijs, de ‘Pritzker Prize’ heeft mogen ontvangen. Inmiddels is het Opera House tot een symbool van heel Australië geworden, iets waar de stad ontzettend trots op is. U kunt er onder andere diverse concertzalen en theaters vinden, maar daarnaast ook een groot aantal restaurants, cafés en winkels, waardoor er voor iedereen wat te doen en te beleven valt.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo