Zo ben jij goed bereikbaar tijdens je vakantie

toerist in de straten van new york met mobiele telefoon

Ondanks de steeds beter wordende verbinding, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je naar een land toe gaat waar het allemaal wat minder is. Naast de internetverbinding wat vaak al niet top is in zulke landen, zie je ook dat het bellen en sms’en niet heel erg soepel gaat. Om er toch voor te kunnen zorgen dat je wel goed bereikbaar bent en niet alleen gebeld kunnen worden, maar ook zelf kunt bellen en kunt internetten, zijn er een aantal handige tips. Om je hierbij te helpen, hebben wij deze tips voor je op een rijtje gezet.

Zet je 5G uit

In Nederland is het dusdanig goed voor elkaar, dat je bijna overal 5G kunt ontvangen. Dit is natuurlijk niet in alle landen zo. Vooral niet wanneer je buiten de EU komt, is de kans dus vrij groot dat het een stuk minder is. Wanneer je dan je 5G laat aanstaan, dan zal je mobiel iedere keer proberen verbindingen te maken met 5G. Je zult zien, dat wanneer je deze uitzet, het ineens een stuk eenvoudiger gaat. Controleer dus eerst of je verbinding probeert te maken met 5G. Als dit het geval is en de verbinding is niet  stabiel, dan is het verstandig dit zo snel mogelijk uit te zetten. Het kan zelfs zo zijn dat ook 4G niet lekker gaat en je terug moet naar 3G. Schrik dan niet van de snelheid, want dit is echt een wereld van verschil met wat je in eigen land gewend bent.

Koop een lokale simkaart

De beste manier voor een goede verbinding, is het kopen van een lokale simkaart. Dit kan vaak in een lokale winkel, zodat je direct goed bereikbaar bent. Wel dien je er rekening mee te houden dat mensen jou natuurlijk niet meer kunnen bereiken op je eigen nummer. Het is dus verstandig om dit eerst even te melden, voordat ze ongerust worden. Uiteraard is het in het buitenland allemaal net iets minder geregeld, dan in ons eigen land. Waar je hier eenvoudig door online verschillende providers te vergelijken, de goedkoopste sim only kunt afsluiten, is dit in het buitenland anders. Wil je zeker weten hoe dit in z’n werk gaat, dan kun je het beste even contact opnemen met het reisbureau.

Neem een powerbank mee

Het kan natuurlijk zo zijn dat je tijdens je vakantie enkele trips gaat maken. Je wilt dan het liefst alles waar mogelijk vastleggen middels foto’s en filmpjes. Zoals je zult begrijpen kost dit een hele hoop batterij, waardoor je telefoon sneller leeg gaat. Om er dan voor te zorgen dat je goed bereikbaar blijft, is het aan te raden om een powerbank mee te nemen. Zo kun je je telefoon waar nodig voorzien van extra stroom, waardoor je deze in geval van nood of gewoon om nog wat foto’s en filmpjes wilt maken, gewoon gebruiken. Zorg er dus voor dat je altijd een extra accu bij je hebt in de vorm van een powerbank. Wil je het helemaal goed doen, kies dan voor een variant die eenvoudig middels zonne energie is op te laden, zo weet je zeker dat je altijd bereikbaar blijft gedurende de dag.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo