Bezienswaardigheden Duitsland

De bezienswaardigheden in Duitsland bestaan vooral uit opvallende bouwwerken in de grote steden als Berlijn. Zo is er natuurlijk de Brandenburger Tor en is ook het Olympisch Stadion zeker een bezoek waard. Verder is er de Reichstag en is het een goed idee om eens een bezoek te brengen aan de Berliner Dom, die uiteraard in Berlijn staat. Verder zijn de bezienswaardigheden in Duitsland onder andere te vinden in steden als Bremen, Dresden, Düsseldorf, Hamburg, Keulen en natuurlijk in München, waar men ook het bekende Oktoberfest organiseert.

Pietje precies in Duitsland

Het mooie van Duitsland is dat men op een heel precieze manier te werk gaat, waar dan ook de Duitse degelijkheid vandaan komt. Het afval wordt in de keuken op een zeer precieze manier gesorteerd en de punctualiteit behoort in het algemeen tot een van de bezienswaardigheden van Duitsland. Door vooral naar de overeenkomsten met Nederland te kijken in plaats van de verschillen is het mogelijk om de stereotypen los te laten en bijvoorbeeld te kijken naar de directe manier van communiceren. De bezienswaardigheden in Duitsland lijken in veel gevallen op de Nederlandse, waardoor het wat dat betreft een feest der herkenning zal zijn.

Tradities en festivals

Daarnaast behoren de tradities en festivals absoluut tot de bezienswaardigheden in Duitsland, aangezien ze op een grootse manier worden opgezet. Denk hierbij onder andere aan het Oktoberfest, dat het grootste (bier)festival ter wereld is, waar werkelijk iedereen op een geweldige manier met elkaar om kan gaan. Er zijn een aantal grote biertenten aanwezig, maar er zijn daarnaast bijvoorbeeld ook circusoptredens, parades en live bands die er hun muziek spelen. Deze bezienswaardigheden in Duitsland zorgen ervoor dat u op een unieke manier van het land kunt genieten, iets wat u niet snel meer zal vergeten.

Trier als oudste stad van Duitsland

Een van de oudste bezienswaardigheden van Duitsland is Trier, aangezien het een van de oudste steden van het land is, ondanks dat veel toeristen hier niet van op de hoogte zijn. De stad heeft nog onderdeel uitgemaakt van het Romeinse Rijk, waardoor men terug kan kijken op een zeer rijke geschiedenis. Dit valt onder andere te ontdekken door op zoek te gaan naar de verbazingwekkende ruïnes die er in de stad te vinden zijn. Trier behoort daarmee absoluut tot de mooiste bezienswaardigheden in Duitsland, die zeer de moeite waard zijn tijdens een bezoek aan het land ten oosten van ons.

  • de jong intra vakanties
  • tui
  • corendon
  • prijsvrij logo